Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ruslan Popov, fostul adjunct al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost demis din funcţie

Ruslan Popov, fostul adjunct al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost demis din funcţie. De aproape jumătate de an, Popov e cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită, iar în prezent se află sub control judiciar. Solicitat de TVR Moldova, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că Ruslan Popov a fost demis, pentru că nu şi-a ales o altă funcţie vacantă de procuror.

 MARIANA CHERPEC purtător de cuvânt Procuratura Generaă: "La 28 martie curent, printr-un ordin a procurorului general interimar s-a dispus încetarea raportului de serviciu cu procurorul Ruslan Popov în legătură cu  neexprimarea unei opţiuni asupra unei altei funcţii de procuror pe care să ocupe în cadrul sistemului procuraturii de către dumnealui."

Procurorul Ruslan Popov a fost suspendat din funcţie în data de 6 octombrie, după deschiderea unui dosar penal pe numele procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Ulterior, în 9 octombrie 2021, Popov a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, fiind cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită, ulterior fiind plasat sub control judiciar. Ieri, 28  martie, magistraţii au prelungit măsura preventivă cu încă 60 de zile.    
Similare
RECOMANDĂRI