Tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 240 mii dolari şi 8 mii euro – anihilată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 240 mii dolari şi 8 mii euro – anihilată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciului Vamal investighează o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 240 mii dolari SUA şi 8 mii euro.

Cazul a fost înregistrat în data de 5 aprilie curent, la postul vamal Cahul şi vizează un autocamion al unui agent economic din Moldova, care se deplasa spre Turcia, fără marfă. În baza analizei de risc, funcţionarii vamali au dispus realizarea controlului fizic amănunţit al unităţii de transport. Drept rezultat, în cabina camionului, în spaţiul destinat montării boxelor audio, au fost depistaţi 240 mii dolari americani şi 8 mii euro, dosiţi în scopul transportării ilicite prin nedeclararea controlului vamal.
 
Ulterior, au fost dispuse percheziţii la domiciliul şoferului şi la domiciliul agentului economic, de unde au fost ridicate telefoane mobile şi tehnică de calcul. Suplimentar, de la domiciliul şoferului au fost ridicate trei arme şi gloanţe pentru care suspectul nu avea acte permisive. Toate bunurile reţinute au fost transmise spre expertizare.
 
Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore. 
Similare
RECOMANDĂRI