Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Europeană a oferit ultimele detalii privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a oferit ultimele detalii privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Europarlamentarul Eugen Tomac spune că a primit azi un răspuns din partea şefului diplomaţiei europene Josep Borell, cu privire la integrarea accelerată a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Potrivit lui Borell, Comisia Europeană recunoaşte aspiraţia europeană şi alegerea căii europene exprimate în mod clar.

Europarlamentarul român Eugen Tomac a publicat răspunsul şefului diplomaţiei europene pe o reţea socială.

MESAJUL LUI JOSEP BORRELL, ŞEFUL DIPLOMAŢIEI UE:  ''Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 7 martie 2022, Consiliul a invitat Comisia să îşi prezinte avizul cu privire la cererile de aderare înaintate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia. Invitaţia a fost reiterată cu ocazia Consiliului European din 24-25 martie. Comisia avansează rapid cu lucrările legate de formularea acestor avize. Deciziile privind măsurile ulterioare vor fi luate de Consiliu.''

Europarlamentarul Eugen Tomac şi-a exprimat susţinerea pentru integrarea europeană rapidă a Republicii Moldova.

MESAJUL EUROPARLAMENTARULUI EUGEN TOMAC "Este vital să susţinem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile. Integrarea aprofundată a Republicii Moldova la Piaţa Unică Europeană este esenţială ȋn contextul geopolitic actual, pe fondul ameninţărilor venite din partea Federaţiei Ruse."

Ieri, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan a venit cu un anunţ la acest subiect. Potrivit lui, în următoarele săptămâni, Republica Moldova va fi cap de afiş în Parlamentul European.

DECLARAŢIA EUROPARLAMENTARULUI SIEGFRIED MUREŞAN: "Săptămâna viitoare, vom avea o dezbatere şi vom adopta o rezoluţie în plenul Parlamentului European pentru a ne arăta susţinerea faţă de Republica Moldova. (...) Aceste lucruri arată încrederea de care Republica Moldova se bucură acum la nivel european şi dorinţa noastră de a sprijini Moldova cu tot ce putem."

În zilele de 18 şi 19 mai, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va vorbi în plenul Parlamentului European despre ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni.
Similare
RECOMANDĂRI