Eugen Tomac: Pe 9 mai, Putin va încerca în stil absolut sovietic să prezinte deformat realitatea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eugen Tomac: Pe 9 mai, Putin va încerca în stil absolut sovietic să prezinte deformat realitatea

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE) susţine că Vladimir Putin va încerca pe 9 mai, în stil absolut sovietic, să prezinte deformat realitatea, susţinând că a eliberat estul Ucrainei de naziştii ucraineni, potrivit unui scurt interviu realizat de RFI.

De asemenea, deputatul european a menţionat că Putin va încerca să mobilizeze societatea rusă, argumentând faptul că trebuie să meargă până la capăt în războiul din Ucraina, notează caleaeuropeana.ro

„Este importantă o nuanţă, însă, aici: dacă în discursul de la 9 mai va menţine acest text pe care îl propagă cu privire la statutul intervenţiei militare, dacă este operaţiune specială sau va spune că din cauza faptului că Ucraina este tot mai consistent susţinută de către naţiunile occidentale, e limpede că în Ucraina nu mai luptă doar cu armata ucraineană, ci pur şi simplu cu NATO, care susţine în mod indirect administraţia de la Kiev (…). Evident că va fi o defilare în stil sovietic, pentru că din prima zi a ocupaţiei a menţinut acest trend al discursului, de revendicări ce ţin de epoca sovietică”, a mai adăugat acesta. 

Referitor la exploziile recente din Transnistria, eurodeputatul Eguen Tomac consideră că am asistat la provocări din partea Rusiei: „Am asistat la o provocare a Federaţiei Ruse, fără nici un fel de îndoială. Doar dacă ne uităm la ultimele declaraţii ale ministrului de Externe Lavrov, care susţine că Republica Moldova este târâtă în NATO, deşi niciodată nu s-a pus în discuţie un asemenea proiect, evident că arată nivelul de implicare a Federaţiei Ruse, pentru că să nu uităm o chestiune extrem de gravă: pretextul pentru care Ucraina a fost invadată a fost legat tocmai de acest subiect, cu privire la solicitarea Ucrainei de a fi parte a NATO. Or Republica Moldova niciodată nu a avut un asemenea proiect”.

”La ora actuală, nu văd motive pentru care ar declanşa o asemenea operaţiune, însă nici în Ucraina nu existau motive pentru a declanşa o agresiune militară. Însă provocările din regiunea transnistreană ne pun în alertă pe toţi, tocmai pentru că din nefericire, la Moscova nu mai există nici un raţionament pentru acţiunile pe care le declanşează Kremlinul şi evident că trebuie să ne aşteptăm la noi şi noi provocări şi în acelaşi timp, trebuie să avem curajul să venim pe masă cu soluţii, în funcţie de evoluţii, pentru a salva Republica Moldova”.

Similare
RECOMANDĂRI