Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis dă asigurări că sprijinul financiar direct, în valoare de 10 milioane de euro, va fi disponibil în perioada imediat următoare

Preşedintele României a avut azi o discuţie telefonică cu preşedintele Maia Sandu şi a dat asigurări că sprijinul financiar direct, în valoare de 10 milioane de euro, anunţat cu ocazia conferinţei privind Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, organizată la 5 aprilie 2022 la Berlin, va fi disponibil în perioada imediat următoare. Banii se adaugă celor 100 de milioane de euro, ajutor financiar nerambulsabil oferit de România. Klaus Iohannis a lansat o invitaţie şi Lituaniei de a participa la Platforma de sprijin pentru Republica Moldova. Invitaţia a fost făcută în timpul vizitei de azi a preşedintelui Lituaniei la Bucureşti.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României: "Republica Moldova are nevoie de asistenţă financiară directă, substanţială, atât pentru gestionarea crizei de refugiaţi cu care se confruntă, cât şi pentru consolidarea securităţii energetice. România va găzdui, la Bucureşti, împreună cu Germania şi Franţa, cea de-a doua ediţie a conferinţei Platforma de Sprijin pentru Moldova, pentru a dezvolta angajamentele deja luate de statele participante şi am invitat Lituania să se implice."

GITANAS NAUSEDA, preşedintele Lituaniei: "Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni, pe cap de locuitor, deci are nevoie de şi mai mult sprijin pentru a face faţă acestui aflux şi sprijin iniţiativa României, alături de Germania şi Franţa pentru această platformă de sprijin."

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, vine mâine, într-o nouă vizită în Republica Moldova şi va avea o întrevedere cu preşedintele Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI