Nicu Popescu, convorbire telefonică cu omologul italian Luigi Di Maio. Securitatea regională şi evoluţiile din regiunea transnistreană, în discuţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicu Popescu, convorbire telefonică cu omologul italian Luigi Di Maio. Securitatea regională şi evoluţiile din regiunea transnistreană, în discuţie

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu Luigi Di Maio, ministrul afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Italiei, în cadrul căreia diplomaţii au abordat subiecte ce ţin de securitatea regională în contextul războiului din Ucraina precum şi evoluţiile din ultimele zile din regiunea transnistreană a R. Moldova.

Şefii celor două diplomaţii s-au referit la securitatea energetică a ţării noastre, Italia fiind ţara care co-prezidează grupul de lucru pe energie din cadrul Platformei de Sprijin a Republicii Moldova, lansată în cadrul conferinţei donatorilor care a avut loc pe data de 5 aprilie la Berlin., Oficialii au vorbit despre necesitatea unor noi paşi concreţi care să sporească rezilienţa noastră energetică, inclusiv prin diversificarea surselor de furnizare a energiei.

În contextul depunerii de către Republica Moldova a cererii de aderare la UE şi a procedurii de completare a chestionarelor oficialii au discutat şi despre agenda europeană a R. Moldova.

„Am apreciat susţinerea deplină din partea Italiei pentru parcursul nostru european, reiterând deschiderea noastră de a depune toate eforturile pentru a avansa pe calea integrării în familia europeană”,  a spus ministrul Nicu Popescu.

Similare
RECOMANDĂRI