SUA reiterează suportul său pentru consolidarea democraţiei în Republica Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

SUA reiterează suportul său pentru consolidarea democraţiei în Republica Moldova

Consolidarea democraţiei în Republica Moldova, lupta cu corupţia, fortificarea economiei naţionale şi a securităţii energetice au fost principalele subiecte de pe agenda discuţiilor dintre prim-ministra Natalia Gavriliţa şi senatorul Statelor Unite ale Americii, Steven D.Daines, aflat într-o vizită oficială în R. Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de păreri referitor la criza umanitară şi economică, creată în regiune, în urma izbucnirii războiului din Ucraina, dar şi despre măsurile întreprinse de Executiv în vederea atenuării efectelor acesteia asupra bunăstării cetăţenilor. În context, a fost apreciat suportul partenerilor externi, care oferă Republicii Moldova un sprijin financiar important. 

“Chiar dacă trecem printr-o perioadă turbulentă, marcată de criză, continuăm să muncim la implementarea reformelor promise. Avem fermă convingere că la bazele democraţiei stă un sistem de justiţie echitabil şi independent. Acest lucru ar fi fost imposibil fără suportul partenerilor noştri din UE şi SUA”, a spus prim-ministra Natalia Gavriliţa.

Şefa Executivului a mulţumit oficialului american pentru suportul oferit R. Moldova de-a lungul anilor prin intermediul USAID şi altor agenţii guvernamentale, inclusiv în procesul de gestionare al crizei refugiaţilor. 

La rândul său, Steven D.Daines a reiterat suportul Statelor Unite în avansarea reformelor şi fortificarea proceselor democratice iniţiate.

“Chiar dacă Republica Moldova este afectată grav de criza din regiune, aici reformele continuă. Vă asigur că aveţi toată susţinerea noastră în acest parcurs”, a remarcat senatorul american.

Oficialii s-au referit şi la măsurile pe care le întreprinde Executivul de la Chişinău şi soluţiile identificate să contribuie la consolidarea sistemului energetic naţional. 

Similare
RECOMANDĂRI