Ediţie Specială - ,,TRADIŢII” de Paşte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ediţie Specială - ,,TRADIŢII” de Paşte

Sărbătoarea Paştelui ne aduce lumină din lumina Învierii. Echipa emisiunii ,,TRADIŢII” vă invită la o ediţie cu gânduri alese, poveţe spirituale, cântece pascale şi secrete din bucătăria gospodinelor, care îşi adună toată energia creatoare pentru a coace tradiţionalii cozonaci şi pasca, fără de care nu ne imaginăm această zi.


După Săptămâna Patimilor, care simbolizează chintesenţa tradiţiilor legate de sărbătoarea Paştelui, aşteptăm să luăm lumina dătătoare de viaţă. Astăzi, mai mult ca niciodată suntem în căutarea unui cuvânt bun, părintesc, un cuvânt de călăuzire pe drumul vieţii. Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfinţitul Părinte Veniamin, ne-a vorbit despre dimensiunile spirituale ale Praznicului Împărătesc.
 
Înainte de marea întâlnire cu Divinul şi participarea la marele miracol al Învierii Domnului, gospodarii îşi pregătesc curţile cu grijă, iar gospodinele aduc în ordine interiorul casei şi fac tradiţionalele bucate care vor umple coşul de sărbătoare. Ouăle roşii şi pasca sunt faţa mesei de Paşti. Pregătirea aluatului pentru pască este un adevărat ritual pe care mamele, bunicile îl urmează cu stricteţe. Cernutul făinii, frământatul, dospitul şi coptul sunt etape respectate întocmai de gospodinele de la Butuceni, care ne-au primit în bucătăria lor să fim părtaşii acestui proces de creaţie.
 
Sâmbătă, 23 aprilie,  la „TRADIŢII” vă vom oferi o ediţie pentru hrana sufletului. Vă rugăm de ne primiţi! 
Emisiunea „TRADIŢII” este difuzată sâmbăta, de la ora 17.00, la TVR MOLDOVA (reluare – duminică, de la ora 1.00, joi, de la ora 10.00).

Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 
 
Similare
RECOMANDĂRI