Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: „Sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de ţară”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: „Sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de ţară”

Veteranii de război sunt „cea mai nobilă manifestare a dragostei de ţară, a onoarei şi demnităţii naţiunii noastre”, transmite preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

„De Ziua Veteranilor de Război, pe care o sărbătorim astăzi, gândurile noastre se îndreaptă, cu apreciere şi recunoştinţă, către toţi cei care au apărat independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale României. Sacrificiile şi devotamentul veteranilor de război sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de ţară, a onoarei şi demnităţii naţiunii noastre. Tăria lor de caracter ne inspiră şi ne insuflă puterea de a înfrunta orice provocări viitoare”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, scrie Digi24.

Preşedintele României mai spune că în timpul marilor conflagraţii mondiale, dârzenia şi curajul cu care au luptat veteranii de război din România „au dovedit relevanţa strategică a ţării noastre în dinamica internaţională şi au făcut posibile realizări politice, pavând drumul spre dezvoltarea României de astăzi, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene”.

„În această perioadă, când suntem martorii unui război nedrept şi ilegal la graniţele noastre, înţelegem cu atât mai bine rolul esenţial al veteranilor de război în apărarea ţării şi asigurarea securităţii României”, evidenţiază şeful statului. 

Klaus Iohannis punctează şi că prezenţa a aproape 4.000 de militari aliaţi pe teritoriul ţării noastre, alături de forţele armate române, constituie „cea mai bună dovadă a solidarităţii şi unităţii NATO, precum şi a apartenenţei la aceleaşi valori democratice”.

„Militarii români, ghidaţi de exemplul înaintaşilor, au avut şi continuă să aibă o contribuţie crucială la apărarea şi consolidarea acestor valori care ne definesc. 

Dragi veterani de război, Românii vă admiră şi vă sunt recunoscători pentru curajul, devotamentul şi sacrificiul de care aţi dat dovadă în condiţiile grele ale câmpului de luptă. Reprezentaţi veritabile exemple demne de urmat şi vă îndemn să cultivaţi în rândul tinerelor generaţii principiile care v-au ghidat mereu în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Eroismul şi patriotismul dumneavoastră sunt repere esenţiale pentru tinerii care conştientizează astfel că libertatea trebuie întotdeauna preţuită şi protejată. Vă mulţumesc încă o dată pentru tot ce aţi realizat sub culorile drapelului naţional şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani!”, a mai declarat preşedintele Iohannis.
Similare
RECOMANDĂRI