NASA urmează să anunţe o „nouă descoperire importantă despre Lună” ce ar putea influenţa programul Artemis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

NASA urmează să anunţe o „nouă descoperire importantă despre Lună” ce ar putea influenţa programul Artemis

Agenţia spaţială americană NASA urmează să anunţe „o nouă descoperire importantă despre Lună”, luni, 26 octombrie.

Noile rezultate au fost obţinute cu ajutorul Observatorului Stratosferic pentru Astronomie în Infraroşu (SOFIA). Acesta este cel mai mare observator aerian din lume şi este, de fapt, un avion Boeing 747SP cu o gaură uriaşă, modificat astfel încât să transporte un telescop reflector imens.
 

Spre deosebire de telescoapele de pe sol, SOFIA se afla undeva la o altitudine de 11 kilometri, în stratosfera Terrei. Observator se poate ridica deasupra a 99% din atmosfera care blochează unde infraroşii, astfel reuşind să studieze Universul infraroşu.

SOFIA a obţinut în trecut măsurători importante despre Marte şi Univers

Bineînţeles, avionul este foarte ocupat. Instrumentele de la bordul SOFIA au detectat în trecut, în premieră, oxigen în atmosfera marţiană, prima detectare a unei legături moleculare în spaţiu, precum şi alte măsurători infraroşii care au iluminat coliziuni dintre exoplanete, inimile galaxiilor şi multe altele, inclusiv un peisaj infraroşu uimitor cu centrul Căii Lactee.

Însă, de data aceasta, observatorul a analizat un obiect mai aproape de casă. „Noua descoperire contribuie la eforturile NASA de a învăţa mai multe despre Lună pentru a ajuta explorarea spaţială”, a transmis agenţia.

Când are loc conferinţa de presă a NASA

Printre participanţii la conferinţa de presă se numără Naseem Rangwala de la Centrul pentru Cercetare Ames al NASA, om de ştiinţă din cadrul misiunii SOFIA, precum şi Jacob Bleacher, om de ştiinţă şef al Human Exploration and Operations Mission Directorate de la NASA, potrivit Science Alert.

Vom afla mai multe despre noua descoperire luni, însă NASA a transmis că anunţul va avea consecinţe pentru programul Artemis, planul ambiţios de a trimite din nou oameni pe suprafaţa lunară în 2024, acesta fiind un punct de plecare pentru explorarea lui Marte în anii 2030.

Conferinţa va fi transmisă live pe site-ul agenţiei spaţiale luni, 26 octombrie, ora 19.00

Similare
RECOMANDĂRI