Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Absolvenţii Academiei de Poliţie Ştefan cel Mare şi Sfânt şi-au primit diplomele de absolvire. Vor fi angajaţi în subdiviziunile MAI

Absolvenţii Academiei de Poliţie Ştefan cel Mare şi Sfânt şi-au primit astăzi diplomele de absolvire. Anii de pregătire s-au terminat şi de acum vor putea începe misiunile în slujba cetăţenilor. 114 absolvenţi vor fi angajaţi imediat în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Îmbrăcaţi în uniformele de gală, cei 114 absolvenţi ai Academiei Ştefan cel Mare şi Sfânt şi-au primit diplomele şi, chiar de mâine, vor ajunge în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

„Am fost repartizată în cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Sperăm la mai bine în această ţară. Dacă nu vom pune noi umărul, cine îl va pune?”

„Am fost repartizat în penitenciarul nr 13 din Chişinău. Mi-am ales această profesie, pentru că este importantă. Sunt demn de această profesie.”

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: „Aţi devenit specialişti licenţiaţi care de mâine veţi merge în subdiviziunile ministerului, fie în calitate de poliţişti, poliţişti de frontieră, carabinieri, ofiţeri ai Biroului de Migraţie sau veţi alege să fiţi salvatori.”

GHENADIE PREŢIVATÎI, lector asistent, catedra Drept Poliţienesc: „Ei sunt garantul liniştii, garantul securităţii şi a ordinii publice în toate domeniile. În cadrul academiei, studenţii se bucură atât de o pregătire teoretică, cât şi d eo pregătire practică.”

Ziua absolvirii nu va fi uitată. Unul dintre absolvenţi s-a încumetat chiar să treacă încă un test dificil şi şi-a cerut iubita în căsătorie.

„Anume ziua de astăzi este importantă pentru mine din punct de vedere profesional şi deja m-am ales cu o nouă familie. Aceasta este o surpriză pentru mine incredibilă. Nu m-am aşteptat, dar sunt extrem de fericită.”

Părinţii şi rudele au asistat la evenimentul de înmânare a diplomelor şi îşi  doresc ca viitori angajaţi ai Ministerului de Interne să trăiarcă în Pace.

„Fiica a absolvit acum şi am venit să o susţinem. Ce emoţii trăiţi ca părinte? Nu vă pot reda. Emoţiile sunt foarte mari. Eu de profesie sunt poliţist, acum sunt la pensie. Fiica mi-a urmat calea.”

„Ne pare bine, a absolvit cu diplomă. Ne mândrim cu el. În tot contextul acesta din regiune, aveţi emoţii? Da, avem şi mai mari emoţii. Toţi avem frică de ce se va întâmpla, dar sperăm că va fi totul bine.”

Studenţii Academiei Ştefan Cel Mare au absolvit cu o lună mai devreme pentru a lua repede locul veteranilor.

DINU OSTAVCIUC, rector, Academia Ştefan cel Mare şi Sfânt: „Foarte mulţi care au ajuns la vârsta pensionării s-au pensionat. În cadrul MAI avem un deficit şi la solicitarea angajatorului MAI era necesar mai repede să absolvim să se completeze locurile vacante.”

La Academia Ştefan cel Mare şi Sfânt îşi fac studiile de licenţă peste 700 de studenţi.
Similare
RECOMANDĂRI