Doi şoferi, surprinşi depăşind limita de viteză. Unul dintre ei a propus bani poliţiştilor pentru a nu fi sancţionat
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Doi şoferi, surprinşi depăşind limita de viteză. Unul dintre ei a propus bani poliţiştilor pentru a nu fi sancţionat

În primul caz, şoferul unui Mercedes înregistrat în străinătate se deplasa pe strada Bulgară din municipiul Bălţi cu 82 km/h. Conducătorul auto de 36 de ani, locuitor al satului Văratic din raionul Rîşcani, pentru a nu fi documentat de către poliţişti a propus angajaţilor 500 de lei.

Bărbatul a fost avertizat de răspunderea penală pentru darea de mită unui angajat al statului, însă ultimul a lăsat în buzunarul portierei drepte din faţă a automobilului de serviciu sursele băneşti.

Pentru depăşirea limitei de viteză, conducătorul auto a fost sancţionat cu 900 de lei şi aplicate 4 puncte de penalizare.

Un alt caz de depăşire a limitei de viteză a avut loc în sudul R. Moldova.

În dimineaţa zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Direcţiei patrulare Sud a INSP au fixat cu aparatul de măsurat viteza autovehiculul de marca BMW, şoferul căruia se deplasa prin oraşul Comrat cu viteza de 114 km/h.

Conducătorul auto a fost stopat şi identificat de către agenţii de patrulare. Acesta are vârsta de 35 de ani şi este locuitor al raionului Comrat.

Şoferul a fost sancţionat conform Codului contravenţional, cu amendă de 1 500 lei şi i-au fost aplicate 5 puncte de penalizare.

Conform datelor statistice, de la începutul anului curent, din cauza nerespectării limitei de viteză, 31 de persoane şi-au pierdut viaţa iar altele 227 au primit diferite traumatisme în urma celor 198 de accidente rutiere.
Similare
RECOMANDĂRI