Geniştii Armatei Naţionale au nimicit 81 obiecte explozive pe parcursul lunii aprilie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Geniştii Armatei Naţionale au nimicit 81 obiecte explozive pe parcursul lunii aprilie

Geniştii Armatei Naţionale au executat, pe parcursul lunii aprilie curent, 19 misiuni de deminare, în municipiile Chişinău şi Bălţi, precum şi în localităţi din raioanele Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Străşeni, Ialoveni, Sîngerei, Făleşti, Ungheni şi Hînceşti.

Potrivit şefului Serviciului Geniu al Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Igor Liviţchi, în perioada respectivă au fost depistate şi nimicite 81 obiecte explozive şi 1 403 de cartuşe de diferit calibru.

Astfel, echipa de genişti a Batalionului de geniu ”Codru”, condusă de sergentul Evghenii Axentii, a intervenit în localitatea Şerpeni, raionul Anenii Noi, unde a identificat trei proiectile de artilerie, 6 mine antitanc, 18 grenade de mână, o grenadă de puşcă, 3 focoase, trotil şi 1 403 de cartuşe.
Tot în luna aprilie, geniştii din brigada de infanterie motorizată ”Moldova” au executat o misiune de deminare în oraşul Lipcani, raionul Briceni, unde localnicii au descoperit în pădurea din apropiere 20 de proiectile de artilerie.

Toate muniţiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost lichidate în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au îndeplinit 55 de misiuni de deminare pe întreg teritoriul ţării, în cadrul cărora au distrus 201 de obiecte explozive de diferite tipuri şi 9 412 de cartuşe.
 
Similare
RECOMANDĂRI