Municipalitatea planifică să deschidă în Chişinău cinci grădiniţe noi în acest an. 29 de milioane de lei alocaţi în acest sens
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Municipalitatea planifică să deschidă în Chişinău cinci grădiniţe noi în acest an. 29 de milioane de lei alocaţi în acest sens

Municipalitatea planifică să deschidă anul acesta în Chişinău cinci grădiniţe noi, iar în acest sens au fost alocaţi 29 de milioane de lei. De asemenea, este planificată reparaţia capitală şi dotarea cu utilaj pentru redeschiderea a nouă grupe noi în cinci instituţii de educaţie timpurie, transmite IPN.

Primăria municipiului Chişinău precizează că pentru anul curent au fost prevăzute alocaţii financiare de circa 180 de milioane de lei pentru necesităţile şi reparaţia imobilelor instituţiilor de învăţământ din Chişinău. Sursele financiare sunt destinate pentru intervenţii în grădiniţe, gimnazii, licee, centre extraşcolare.

Pentru reparaţii capitale la 92de grădiniţe sunt prevăzuţi 30,4 milioane de lei. Banii sunt alocaţi pentru reparaţia generală în edificiile a 67 de grădiniţe, reparaţia acoperişurilor la 15 grădiniţe, precum şi reparaţii sanitare şi ale sistemului de încălzire la 23 de grădiniţe.

Autorităţile au alocat 1,7 milioane de lei pentru reparaţii capitale la şapte şcoli primare. Vor fi făcute reparaţii sanitare şi ale sistemului de încălzire, reparaţia acoperişurilor, precum şi reparaţii ale reţelelor electrice. Aproape şapte milioane de lei sunt alocaţi pentru lucrări de reparaţie în 19 gimnazii, iar circa 3,8 milioane de lei – pentru reparaţii în 39 de licee.

Pentru lucrări de reparaţie în şapte şcoli sportive sunt prevăzuţi peste două milioane de lei. De asemenea, vor fi executate reparaţii capitale în edificiile a opt centre extraşcolare.

Pentru anul 2021, pentru reparaţia capitală a imobilelor instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău în anul 2021 au fost alocate 129,5 milioane de lei. Din aceşti bani s-au făcut lucrări de reparaţie capitală în 88 de grădiniţe, au fost deschise trei grădiniţe noi şi 26 de grupe noi etc.

Similare
RECOMANDĂRI