Sursa foto:realitatea.md Vizualizari:

Luptătoarele din R. Moldova scriu istorie la Campionatul European de la Budapesta. Anastasia Nichita şi Irina Rîngaci - campioane europene

Luptătoarele din Republica Moldova scriu istorie la Campionatul European de la Budapesta. Anastasia Nichita şi Irina Rîngaci au cucerit medalii de aur, iar Mariana Draguţan a obţinut bronzul. Toate trei, au devenit luna trecută campioane europeane la turneul rezervat sportivilor de până la 23 de ani.

Irina Rîngaci a devenit pentru al doilea an consecutiv campioană europeană. În finala categoriei de greutate de până la 68 de kilograme, eleva lui Andrei Chiperi a învins-o clar cu 10 la 0 pe franţuzoaica Pauline Lecarpentier.

Este a doua medalie de aur din acest an pentru Irina Rîngaci, care s-a impus în luna martie şi la Campionatul European rezervat sportivilor de până la 23 de ani. Anul trecut, ea a cucerit 4 medalii de aur la campionatele europene şi mondiale de seniori şi under 23.  

La actuala ediţie a Campionatului European, a urcat pe prima treaptă a podiumului şi Anastasia Nichita. Eleva lui Tudor Cîrlan a învins-o cu 4-1 în finala categoriei de greutate de până la 59 de kilograme, pe poloneza Jowita Maria Wrzesien. Pentru Anastasia Nichita este al 8-lea titlu de campioană europeană la diferite categorii de vârstă.

Pe podium la Budapesta a urcat şi Mariana Draguţan. În finala mică a categoriei de 55 de kilograme, ea s-a impus reuşind o tuşă în faţa nemţoaicei Anastasia Blayvas, procedeu datorită căruia a obţinut medalia de bronz.
Similare
RECOMANDĂRI