26.03.2019 18:45 Vizualizari: Acordurile de înfrăţire au reunit românii de pe cele două maluri ale Prutului Împreună pentru un ideal comun. Chiar dacă nu au reuşit să şteargă hotarul de pe Prut, românii de pe cele două maluri au construit poduri culturale, economice şi sociale. În an centenar, sute de localităţi din Republica Moldova şi România au încheiat acorduri de înfrăţire şi au semnat declaraţii simbolice de reunire. Astfel au făcut Unire prin Înfrăţire.
25.03.2019 19:15 Înfrăţirile s-au ţinut lanţ în anul Centenar. Satul Mateuţi, din raionul Rezina, s-a înfrăţit cu localitatea Valea Seacă, din judeţul Bacău Înfrăţirile s-au ţinut lanţ în anul Centenarului. Sute de localităţi de pe ambele maluri ale Prutului au semnat acorduri de colaborare, pentru a putea implementa, în comun, proiecte sociale, economice şi culturale. Astăzi campania "Unire prin înfrăţire", a ajuns la istoria de succes a satului Mateuţi, raionul Rezina, care şi-a regăsit fraţii din Valea Seacă, Bacău, în anul 2018.
25.03.2019 12:15 Localnicii din Negreşti sunt siguri că viitorul Republicii Moldova este doar în componenţa României Campania „Unire prin Înfrăţire” ne duce în satul Negreşti, din raionul Străşeni. Locuitorii de acolo s-au simţit mereu români în suflet şi mai apoi au devenit români şi în acte. De fapt, vorbim nu doar despre săteni, dar şi despre localitate. Acum un an, în mod solemn, a fost votată şi semnată „Declaraţia Simbolică de Unire”.
25.03.2019 10:30 În satul Aluatu s-au pus bazele înfrăţirii cu comuna Săpoca din judeţul Buzău Campania Unire prin Înfrăţire continuă în sudul Republicii Moldova, unde a avut loc o nouă înfrăţire, între o localitate din raionul Taraclia şi o comună din judeţul Buzău, din România. Primarii celor două localităţi s-au întâlnit sâmbătă, pentru a începe colaborarea.
22.03.2019 20:00 Capaclia. Proiectele şi investiţiile venite din România duc la dezvoltarea localităţii Punti culturale, istorice, dar si economice. Acordurile de înfrăţire semnate de localităţi din Republica Moldova şi Romania ii aduc mai aproape pe fratii de pe cele doua maluri ale Prutului, dar aduc şi dezvoltare in localităţile basarabene. Tocmai de aceea, peste o sută de consilii locale au semnat, anul trecut, declaraţii simbolice de reunire a Basarabiei cu patria mama.
20.03.2019 19:00 Satul Costeşti la un an după semnarea Declaraţiei simbolice de Unire cu România Pas cu pas, spre Marea Reunire. Anul centenarului a adus o rază de speranţă în localităţile din Republica Moldova şi România. Dorind un viitor mai bun, sute de primari de pe ambele maluri ale Prutului au semnat declaraţii simbolice de unire. TVR Moldova şi-a propus să-i desopere, în cadrul campaniei "Unire prin înfrăţire". Zi de zi, până pe 27 martie, veţi cunoaşte primarii şi localităţile care mai cred că sângele apă nu se face. Este şi cazul satului Costeşti care, pe 22 martie 2018, a semnat Declaraţia Simbolică de Unire cu România.