VASILE MUNTEANU

VASILE MUNTEANU
Vasile Munteanu prezintă trei ediţii pe săptămână ale emisiunii de dezbateri pe teme de actualitate “Punctul pe AZi”, care se difuzează de luni până vineri, de la ora 19.00, la TVR MOLDOVA.

Sunt licenţiat al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, iar motto-ul meu este: doar cel ce nu munceşte nu greşeşte şi, vorba lui Cicero, orice om poate greşi, dar numai cel fără minte stăruie în greşeală.

Am impresia că nu mi-am dorit niciodată să devin altceva decât jurnalist. Am conştientizat că sunt hotărât să îmbrăţişez această meserie în clasa a X-a. De ce spun conştientizat pentru că la nivel de idee şi dorinţă, acest gând prindea contur prin clasa a VII-a.

Nu regret şi nu cred că voi regreta vreodată alegerea făcută. E o meserie deloc uşoară, responsabilă, dar mega interesantă. Cred că e unul din puţinele joburi care ne scuteşte de rutina zilnică. În fiecare zi am ocazia să interacţionez cu oameni diferiţi, ce-i drept, în virtutea domeniului, mai mult cu cei pe care cetăţenii i-au delegat în Parlament să le reprezinte interesele.

Prima mea televiziune a fost postul public Moldova 1. Mi-am început activitatea în 2009, la cumpăna regimurilor (plecau comuniştii şi veneau democraţii). Am activat la televiziunea publică din decembrie 2008 până în decembrie 2015. Aşadar, 2015 a fost anul în care am luat, deocamdată, cea mai grea şi responsabilă decizie. Am plecat de la Moldova 1 şi am ales să-mi continui munca la TVR MOLDOVA. O decizie pe care nu o voi regreta, deoarece mă bucur să fiu parte a familiei TVR, o echipă în care mă regăsesc aproape perfect, alături de oameni dragi şi profesionişti desăvârşiţi, colegi de la care, vorba unui prieten, culeg ce e mai bun. TVR MOLDOVA e unul din puţinele posturi TV din stânga Prutului care aduce în casele oamenilor informaţii obiective şi echidistante, acesta fiind şi rolul instituţiilor media – de a informa şi forma corect societatea.

RECOMANDĂRI