De Paşte se anunţă vreme instabilă şi ploioasă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

De Paşte se anunţă vreme instabilă şi ploioasă

În următoarele zile, când creştinii ortodocşi vor sărbători Sfintele Sărbători de Paşti, vremea va avea un caracter instabil şi ploios, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, sâmbătă, 23 aprilie, preponderent în raioanele nordice şi de centru, va ploua cu descărcări electrice. Ziua se aşteaptă 18-23 grade Celsius, noaptea 5-8 grade.

Pe 24 aprilie, când este sărbătorit Paştele, aria de răspândire a precipitaţiilor va fi mai mare şi, pe alocuri, cu menţinere în noapte şi până marţi, 26 aprilie, vor cădea ploi de scurtă durată. În noaptea Învierii se anunţă până la 10 grade Celsius.

Cel mai cald se aşteaptă să fie luni, 25 aprilie, când termometrele vor indica maxime până la 28 de grade Celsius.

„Sfârşitul acestei săptămâni, precum şi începutul următoarei, le-am putea considera ca pe un capăt al unui episod consistent de primăvară rece”, conform specialiştilor SHS.

Se zice că lumânarea cu care s-a luat Lumină de la biserică în Noaptea Învierii trebuie păstrată. Superstiţia spune că, de-a lungul anului, ea poate fi aprinsă în caz de furtună, calamitate sau necaz mare.

Similare
RECOMANDĂRI