METEO. Cod Galben meteorologic şi vreme instabilă. Cum va fi vremea în primul weekend din luna aprilie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

METEO. Cod Galben meteorologic şi vreme instabilă. Cum va fi vremea în primul weekend din luna aprilie

Pentru sâmbătă, 2 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează vreme instabilă, cu precipitaţii care vor cădea sub formă de ploaie şi la nord cu lapoviţă. Cresc şansele să avem parte de descărcări electrice. Vântul va sufla din sectorul de vest moderat, în cea mai mare parte a teritoriului cu intensificări de până la 15-20 m/s.

Astfel, în raioanele din nordul republicii noaptea vor fi +8..+11 grade Celsius, iar ziua termometrele vor indica +13..+16 grade Celsius. În centrul Republicii Moldova noaptea se vor înregistra +9..+12 grade Celsius, iar ziua vor fi +14..+17 grade Celsius. 

La sud, noaptea, temperatura în termometre va oscila între +10..+13 grade Celsius, iar ziua vor fi între +15..+18  grade Celsius. Pentru acest sfârşit de săptămână meteorologii prognozează o scădere bruscă a temperaturii de până la -2 grade noaptea.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunţă Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea meteo intră în vigoare sâmbătă, 2 aprilie, şi este valabilă până duminică, 3 aprilie, inclusiv.

Similare
RECOMANDĂRI