Klaus Iohannis, la întâlnirea cu preşedintele ltuianian Gitanas Nausėda:  Republica Moldova are nevoie de asistenţă financiară directă, substanţială
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu preşedintele ltuianian Gitanas Nausėda: Republica Moldova are nevoie de asistenţă financiară directă, substanţială

Republica Moldova are nevoie de asistenţă financiară directă substanţială, atât pentru gestionarea afluxului de refugiaţi cu care se confruntă, cât şi pentru a-şi consolida securitatea energetică, finanţele publice şi pentru a implementa reformele ambiţioase pe care le-a asumat”, a afirmat preşedintele României, Klaus Iohannis, la întâlnirea care a avut-o la Bucureşti cu preşedintele Ltuaniei, Gitanas Nausėda.

„România va găzdui la Bucureşti, împreună cu Germania şi Franţa, cea de-a doua ediţie a Conferinţei Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, pentru a dezvolta angajamentele deja luate de statele participante, şi am invitat Lituania să se implice”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

De asemena preşedintele Klaus Iohannis a amintit că România sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei.

Iohannis a spus că invazia Rusiei în Ucraina „a generat cea mai gravă criză de securitate din ultimele decenii, cu implicaţii multiple”.

„Am discutat modalităţile concrete în care putem sprijini, cât mai eficient, refugiaţii care au fugit din calea războiului, evidenţiind eforturile complexe ale României, inclusiv hub-ul umanitar de la Suceava.

Am reiterat de asemenea faptul că România sprijină o anchetă amănunţită a Curţii Penale Internaţionale cu privire la toate crimele de război comise de trupele ruse”, a spus Iohannis.

„În ceea ce priveşte negocierile dintre Ucraina şi Rusia, acestea ar trebui să aibă ca rezultat restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, singura variantă acceptabilă fiind o soluţie conformă dreptului internaţional şi intereselor de securitate euroatlantică”, a continuat preşedintele.

„România susţine consolidarea ansamblului de sancţiuni adoptate la adresa Rusiei şi am pledat pentru continuarea coordonării cu partenerii şi aliaţii noştri, în această direcţie”, a spus el.

Similare
RECOMANDĂRI