Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Traseul plin de noroi le-a dat mari bătăi de cap participanţilor la competiţia Ultra Race 2022. Imagini de la prima întrecere de acest fel organizată după pandemie

Aproape 500 de alergatori s-au aliniat astăzi la startul competiţiei Ultra Race 2022. La prima cursă din acest an, participanţii au alergat prin codrii Republicii Moldova şi au avut de înfruntat traseul plin de noroi, din cauza ploilor din ultima perioadă. Sportivii au avut de ales între distanţe de 11, 24 şi 36 de kilometri iar cei mai rezistenţi au ales cursa de 60 de kilometri.

Cursa de trail a adunat sute de alergători din Republica Moldova dar şi din Ucraina, România şi Italia. Participanţii recunosc că le-a fost dor de astfel de întreceri, întrerupte pe timpul pandemiei.

"Este a doua oară când alerg anume acest traseu şi este foarte frumos, este un început foarte bun de sezon de alergat şi cred că este cel mai frumoase curse trail în Moldova. Care va fi distanţa parcusă astăzi? -  11 kilometri alergaţi, da."

"Aşa evenimente nu s-au petrecut timp de doi ani de zile şi noi am aşteptat. Alerg maratonuri şi trailuri. - Câte maratoane aţi alergat până acum? – Vreo 7 (- Şi câţi kilometri veţi alerga astăzi?) – 22, semimaraton."

"Ducem lipsa de emoţii, de competiţii şi atmosferă 00:09 MUSCA  00:20 Am o experinţă mai vastă şi acum sunt după naştere şi este prima cursă."

"Un prieten mi-a spus că aici, în Republica Moldova, este un loc foarte frumos pentru a alerga. Noi iubim Moldova! De aceea am decis să alerg în această sâmbătă frumoasă."

Organizatorii au ales un traseu dificil, care să pună la încercare rezistenţa participanţilor.    

IULIAN BERCU, organizator: "Ei trebuie să alerge prin pădure şi să înfrunte urzică. Ieri am găsit o baltă de un metru şi ceva adâncime. Nu este un traseu primejdios, dar este un traseu foarte interesant. Toate alergările pe teren accidentat au fost gândite de asociaţia RUN Moldova ca o posibilitate pentru cei Republica Moldova şi pentru oaspeţi de a descoperi cele mai fusmoase locaţii."

În doar 40 minute de la start, primii alergători au ajuns la linia de finish. Igor Ţîmbalari a luat, şi în acest an, locul I la cursa de 11 kilometri. Bărbatul spune că timpul pe care l-a reuşit este un record şi pentru el.

IGOR ŢÎMBALARI, locul întâi, cursa de 11 kilometri: "Traseul a fost cum mă aşteptam. – Aţi căzut? – Nuu cred că m-am atins de ceva, dar asta e normal încă am scăpat ieftin cred eu. Şi am primit şi olecuţă de plăcere deja la final pentru că am văzut că merg înainte am început să amir şi peisajul."

La aceeaşi distanţă, Veniamin Ivanov a ocupat locul doi. Tânărul a spus că a avut câteva probleme musculare, care i-au creat probleme pe traseu.

VENIAMIN IVANOV, locul doi, cursa de 11 kilometri: "Sunt mulţumit de rezultat pentru că aceasta este un fel de pregătire pentru campionatul Moldovei la 5000 de metri. Traseu aşa mai plat au fost câteva porţiuni în rest a fost un deal care a pus amprenta pe rezistenţă."

Mulţi alergători s-au bucurat de susţinerea celor apropiaţi.

"Suntem pentru prima oară la un aşa gen de maraton şi o aştept cu nerăbdare să văd a câta o să finiseze  - Aşteptaţi împreună cu cine? – cu Gloria fiica noastră."

Următoarea cursă va fi organizată pe 18 iunie şi va dura trei zile. Organizatorii afirmă că maratonul va fi accesibil pentru întreaga familie.  
Similare
RECOMANDĂRI