Zelenski: Armata rusă a distrus sau avariat aproape 200 de situri de patrimoniu cultural
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zelenski: Armata rusă a distrus sau avariat aproape 200 de situri de patrimoniu cultural

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproape 200 de situri de patrimoniu cultural au fost lovite în ţara sa de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu două luni şi jumătate, transmite duminică dpa.

"Până la 7 mai, armata rusă a distrus sau avariat deja aproape 200 de situri de patrimoniu cultural", a apreciat Zelenski într-un mesaj video difuzat sâmbătă seara la Kiev. Printre acestea se numără muzeul dedicat poetului şi filosofului Grigorii Skovoroda din regiunea Harkov, care a fost lovit de o rachetă cu o noapte în urmă, a spus Zelenski.

"Din nefericire, răul tinde să se întoarcă acolo unde oamenii nu respectă drepturile altor oameni, dispreţuiesc legea şi distrug cultura. (...) Este exact ceea ce s-a întâmplat cu statul rus. De aceea noi toţi trebuie să ne apărăm acum. Să ne apărăm oamenii, oraşele şi chiar muzeele, care devin ţinte ale atacurilor ruse cu rachetă", a explicat şeful statului ucrainean.

Zelenski a amintit că duminică şi luni întreaga omenire va marca victoria asupra naziştilor în cel de-al doilea Război Mondial. Însă acţiunile Rusiei ar trebui "să amintească fiecărui stat şi fiecărei naţiuni că este imposibil să învingi răul odată pentru totdeauna", a conchis el. 

Similare
RECOMANDĂRI