Ministrul Apărării din România: Ultimele incidente din regiunea transnistreană reprezintă o provocare. Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova zilnic
Vizualizari:

Ministrul Apărării din România: Ultimele incidente din regiunea transnistreană reprezintă o provocare. Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova zilnic

Ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu, consideră că ultimele incidente din regiunea transnistreană reprezintă o provocare şi că s-ar putea să mai asistăm şi la alte provocări.

„„Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova zilnic, cu Ministerul Apărării Naţionale, cu omologul meu, ministrul apărării naţionale. În acest moment situaţia este sub control. Nnu există decât semne sporadice, au mai descoperit ei, de posibile mici gesturi de atentat să zicem aşa. Au mai descoperit unele încărcături explozive la un loc unde erau radarele, releele de televiziune, dar nu avem alte semne că ar fi o escaladare a situaţiei în regiunea transnistreană şi în Republica Moldova. Guvernul Moldovei ne-a transmis că situaţia este sub control şi că supraveghează această situaţie în colaborarea sigur cu o şi cu autorităţile ucrainene care au luat şi ele măsuri pentru asta”, a declarat ministrul Apărării Naţionale din România, potrivit Digi24.

Acesta a mai precizat că, în prezent, România nu a primit cereri de a trimite arme în Ucraina.

„Nu avem în acest moment cereri în acest sens, în momentul acesta nu avem operaţiuni de genul acesta. Sigur că lucrurile evoluează, vom vedea ce hotărâri se iau şi în alte locuri. Eu am participat, la Ramstein, săptămâna asta, la acea conferinţă în care s-a discutat foarte mult şi de viitor, ce se va întâmpla în viitor cu securitatea acestei zone, securitatea flancului estic. Au participat peste 40 de naţiuni, ne-am întâlnit şi cu delegaţia ucraineană şi s-a discutat mult despre viitor şi o viitoare coordonare a sprijinului care va fi dat Ucrainei. În acest moment, noi nu am avut cereri, ne-am focusat pe zona umanitară, pe hub-ul nostru umanitar de la Suceava, însă în viitor analizăm şi sigur că vom lua cu transparenţă decizii pe care le vom anunţa public”, a spus Vasile Dîncu.

Similare
RECOMANDĂRI