NATO: Sunt în curs de derulare încercări de destabilizare în Republica Moldova, însă nu se văd riscuri militare iminente
Vizualizari:

NATO: Sunt în curs de derulare încercări de destabilizare în Republica Moldova, însă nu se văd riscuri militare iminente

NATO anticipează acţiuni de provocare, acţiuni sub drapel fals în Republica Moldova, unde sunt deja în curs de derulare încercări de destabilizare, însă nu văd riscuri militare iminente pentru această ţară. Este vorba mai degrabă de a crea dificultăţi forţelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Digi24.

Totuşi, Alianţa Nord-Atlantică rămâne extrem de atentă în ceea ce priveşte sprijinul pentru ţările care sunt sub o astfel de presiune, cu atât mai mult cu cât conflictul din Ucraina riscă să fie unul de lungă durată, iar Kievul trebuie să fie sprijinit nu doar pentru a-şi limita pierderile, ci pentru a câştiga acest război, a explicat Mircea Geoană.

Pe de altă parte, în ciuda retoricii tot mai insistente care vine dinspre Moscova, NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară. Un astfel de discurs este destinat să pună presiune psihologică asupra Ucrainei şi asupra democraţiilor occidentale, a arătat Mircea Geoană, vineri seară, la Digi24. 
Similare
RECOMANDĂRI