Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasada României şi ICR „Mihai Eminescu" au organizat la Chişinău un şir de evenimente culturale cu genericul „Al meu nume o să-l poarte .."

Astăzi, la Chişinău, au fost recitate poeziile lui Mihai Eminescu şi au răsunat melodii puse pe notele marelui poet naţional. Ambasada României în Republica Moldova şi Institutul Cultural Român " Mihai Eminescu" au organizat un şir de evenimente culturale cu genericul "Al meu nume o să-l poarte .."

La Palatul Republicii a fost prezentat un recital muzical susţinut de soprana Alexandra Coman şi Pianistul Iosif-Ion Pruner. De Ziua Naţională a Culturii române, au devenit tradiţionale concertele festive la care sunt prezentate creaţii muzicale pe versurile poetului Mihai Eminsescu scrise de compozitori de pe ambele maluri ale Prutului.

Şi la Biblioteca Bogdan Petriceicu Hasdeu au răsunat astăzi versurile lui Eminescu. Interpreţi români precum Victor Buruină şi Maria Mocanu i-au decat mai multe melodii poetului.

VICTOR BURUIANĂ, compozitor, interpret: „Eminescu este unul dintre cei care au finalizat formarea limbii literare române. Astfel, este un poet de primă importanţă, chiar dacă au existat unele curente care au zis că Eminescu este depăşit. Teoria relativităţii au fost formulată cu mult mai înainte de Einstein”.
Similare
RECOMANDĂRI