Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comunitatea ştiinţifică medicală din Republica Moldova este în doliu după decesul profesorului Aurel Danilov

Comunitatea ştiinţifică medicală din Republica Moldova este în doliu după decesul profesorului Aurel Danilov. A murit cu doar câteva zile înainte de ziua sa de naştere. Pe 25 februarie, fostul şef al catedrei de medicină internă numărul 1, urma să împlinească 88 de ani.

Rude, prieteni, colegi de breaslă şi discipoli au venit îndureraţi astăzi la cimitirul Central din Chişinău să-şi ia rămas bun de la marele profesor Aurel Danilov. Printre ei şi Sergiu Matcovschi, care a muncit alături de el la catedră mai bine de 20 de ani.

prof.univ. SERGIU MATCOVSCHI, şef, Departamentul Medicină Internă, USMF: „Îl consideram ca un tată, nu doar al meu, dar şi al întregii catedre şi alţi colegi aşa îl considerau.”

GALINA ZAVATIN,  vicedirector medical, Spitalul Sfânta Treime: „A avut o atitudine frumoasă şi binevenită pentru formarea tinerilor medici, rezidenţi, studenţi, în cadrul clinicii noastre din cadrul spitalului.”

conf. univ. TATIANA DUMITRAŞ, Departamentul Medicină Internă, USMF: „Noi toţi, inclusiv eu suntem discipolii lui. Ni-a învăţat cele mai esenţiale lucruri. În stabilirea diagnosticului, diagnosticului diferenţial, tratamentul, în a găsi calea la inima pacientului.

Profesorul Aurel Danilov şi-a dedicat 65 de ani din viaţă medicinei, iar timp de 45 de ani a lucrat la Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime din Chisinau. Pe lângă faptul că a fost un specialist excepţional în domeniul medical, a fost şi un mare patriot.

IONEL CĂPIŢĂ, scriitor: „A luptat până în ultima secundă pentru reunirea ţării şi neamului, pentru binele tuturor generaţiilor.”

Aurel Danilov s-a născut la 25 februarie 1934  în comuna Crişcăuţi, judeţul Soroca, România. Pentru munca sa dedicată medicinei din Republica Moldova, a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii.
 
Similare
RECOMANDĂRI