„Hamlet în sos picant” vine de la Chişinău la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Hamlet în sos picant” vine de la Chişinău la Bucureşti

Şi la acest început de an, Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău va fi prezent pe scena Naţionalului din Bucureşti cu un spectacol recent din repertoriul curent, dublu premiat la Gala UNITEM, o poveste împănată cu picanterii, susţinută de o distribuţie de zile mari.

Pe 16 ianuarie 2022, de la ora 19.00, la Sala Studio a TNB, Teatrul Naţional Mihai Eminescu (TNME) din Chişinău prezintă spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, notează ziarul ziarulmetropolis.ro.

Regia: Alexandru Cozub.

Scenografia: Iurie Matei

Costumele: Tatiana Popescu.

În distribuţie, reputaţi actori ai TNME, deja bine-cunoscuţi şi publicului nostru:   Petru Hadârcă, Angela Ciobanu,  Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focşa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleşc / Igor Babiac.

Spectacolul a avut premiera pe 30 noiembrie 2020 şi la recent încheiata Gală a Premiilor UNITEM 2021, ediţia a XX-a, aniversară, a obţinut următoarele premii pentru: CEL MAI BUN ROL MASCULIN – Petru HADÂRCĂ, pentru rolul Froggy, şi CELE MAI BUNE COSTUME TEATRALE – Tatiana POPESCU.

Acţiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuţite şi pahare, tragedia prinţului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie şi amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purceluşii de lapte, se fezandează mistreţul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel à la Pericle, se perpeleşte Limba de vacă marinată  à  la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Similare
RECOMANDĂRI