Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Chişinău, sărbătorile de iarnă vor fi reluate în câteva zile

În Chişinău, sărbătorile de iarnă vor fi reluate în câteva zile. În 7 ianuarie, pe scena Târgului de Crăciun organizat de Guvern va avea loc un concert cu participarea Ansamblului Etnofolcloric Plăieşii, Crenguţa de iederă, Via Dacă. Vor evolua şi colective artistice din mai multe raioane ale Republicii Moldova.

Concertul de Crăciun pe stil vechi va începe la ora 10.00 şi va avea loc în scuarul Palatului Naţional "Nicolae Sulac". În decursul zilei vor evolua mai multe colective artistice din raionul Criuleni, inclusiv ansamblul "Răzăşeana" din satul Drăsliceni. Vizitatorii vor mai putea urmări evoluţia ansamblului de cântece şi dansuri poloneze de la Casa de Cultură Glodeni şi a altor artişti îndrăgiţi.

LIUBA MAXIM  reporter TVR MOLDOVA: „De Crăciun, pe aceasta scenă  vor evolua mai multe ansambluri etnofolclorice, precum "Plăieşii", Ansamblului Crenguţa de Iederă, dar şi mai mulţi interpreţi Stela Botez, Maria Iliuţ. Nu aveţi decât să veniti aici la Targul de Crăciun şi să vă bucuraţi de sărbătorile de iarna”.

În a doua zi de Crăciun pe stil vechi, vor evolua orchestra de muzică populară "Rapsozii Cimişliei" şi formaţia folclorică "Busuioc moldovenesc". De la ora 17.00, în scenă va intra Fanfara Poliţiei de Frontieră, iar de la ora 18.00 - Cristofor Aldea-Teodorovici Band. Porţile Târgului de Crăciun se vor închide pe 9 ianuarie, la ora 22.00. Pentru organizarea evenimentelor în perioada sărbătorilor de iarnă, Guvernul a cheltuit în jur de 8 milioane de lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI