Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O adevărată şezătoare a delicateselor pascale a avut loc la Soroca

O adevărată şezătoare a delicateselor pascale a avut loc la Soroca. Peste 20 de gospodine din diferite sate ale raionului au prezentat bucate tradiţionale la un eveniment gastronomic organizat cu ocazia sărbătorilor pascale.

La expozitia culinară din Soroca gospodinele au adus diferite bucate tradiţionale: preparate pe bază de carne de miel, plăcinte, prăjituri, cozonaci sau ouă încondeiate.

„Am venit azi la expoziţia pascală cu toate bucatele tradiţionale de Paşte, spre exemplu: cozonac, pască, ouă, babă, clătite, învârtite cu  brânză. Tot ce ne reprezintă localitatea noastră din satul Bulboci.”

„Suntem din localitatea Rubleniţa. Am venit la Festival Pascal cu bucate tradiţionale. La noi se coace mielul, pasca, ouale vopsite.”

Mândri că au pregătit o masă de sărbătoare îmbelşugată, gospodarii spun că vor să transmită în acest fel tinerei generaţii reţetele culese din strămoşi.

„Am venit azi la expoziţie din satul Pârliţa cu Pasca tradiţională, ouă încrustate, în culori, simple, copturi de toate felurile. Deci, gospodinele ştiu a coace bine. Sunt gospodine bune. Păstram tradiţia din moşi-strămoşi.”

Expozitia de artă culinară din municipiul Soroca a devenit deja o tradiţie. În acest an, au participat peste 20 de gospodari care şi-au prezentat versiunea proprie a mesei tradiţionale de Paşte.

SILVIA FLOREA specialist Direcţie Cultură, Soroca: „Sunt prezenţi din diferite sate ale raionului: Pârliţa, Rubleniţa. Au adus cu ei bucatele şi copturi pascale care se practica la ei în localitate.”

Expoziţia pascală de bucate din municipiul Soroca a ajuns la cea de-a 25-a ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI