O basarabeancă a fost desemnată „Tânăra Scriitoare a anului 2021”, la Bucureşti
Sursa foto:zdg.md Vizualizari:

O basarabeancă a fost desemnată „Tânăra Scriitoare a anului 2021”, la Bucureşti

Paula Erizanu a fost desemnată „Tânăra Scriitoare al anului 2021”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, organizat la Bucureşti, relatează Ziarul de Gardă.

La 15 ianuarie, de Ziua Naţională a Culturii, la Bucureşti a fost organizată Gala Tinerilor Scriitori. Premiul „Tânăra scriitoare a anului 2021” a fost câştigat de Paula Erizanu pentru volumul „Ard pădurile”, apărut la Editura Cartier din Chişinău. Pentru ZdG, Paula Erizanu a declarat că premiul a surprins-o, notează sursa citată.

„A fost o surpriză pentru mine premiul, pentru că îmi dau seama că subiectul pe care mi l-am ales pentru roman e controversat şi că acesta polarizează societatea. Totuşi pentru mine a fost important să scriu literatură (politică) şi nu propagandă, de o parte sau alta a baricadei, şi mă bucur că juriul a înţeles acest lucru”, a specificat scriitoarea.

Membră a juriului, critica literară Andreea Răsuceanu a apreciat cartea Paulei Erizanu ca fiind bine documentată şi scrisă cu talent literar.

Paula Erizanu (n. 1992) este scriitoare şi jurnalistă. A studiat istoria şi literatura la New College of the Humanities din Londra, apoi jurnalismul la City University London.

Similare
RECOMANDĂRI