Spectacol al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, prezentat pe scena din Bucureşti
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Spectacol al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, prezentat pe scena din Bucureşti

Spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, regia Alexandru Cozut, producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, va fi prezentat pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la sala Studio, pe 16 ianuarie, de la ora 19:00.

Spectacolul, dublu premiat la Gala UNITEM, este prezentat la Bucureşti în cadrul turneului „Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, relatează InfoPrut.ro.

Din distribuţie fac parte Petru Hadârcă, Angela Ciobanu,  Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focşa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleşca / Igor Babiac.

„Acţiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală, unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuţite şi pahare, tragedia prinţului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie şi amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purceluşii de lapte, se fezandează mistreţul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpeleşte limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie”, se arată în prezentarea spectacolului.

„Hamlet în sos picant” a avut premiera pe 30 noiembrie 2020 şi la Gala Premiilor UNITEM 2021 a obţinut premii pentru Cel mai bun rol masculin – Petru Hadârcă, pentru rolul Froggy, şi Cele mai bune costume teatrale – Tatiana Popescu.

Similare
RECOMANDĂRI