Forţele Aeriene ale SUA au dislocat şase avioane de luptă F-16 în România
Vizualizari:

Forţele Aeriene ale SUA au dislocat şase avioane de luptă F-16 în România

Şase aeronave de luptă F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene ale SUA au sosit la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, în data de 29 aprilie, au informat luni Forţele Aeriene Române într-un comunicat.

Avioanele au fost dislocate pentru a înlocui Escadrila 480 Expediţionară de Vânătoare a SUA, de la Baza Aeriană Spangdahlem şi au sosit de la Baza Aeriană Aviano, Italia, scrie Calea Europeană.

Detaşamentul Escadrilei 510 Expediţionară de Vânătoare a SUA va executa, în următoarea perioadă, misiuni şi antrenamente în comun cu militari şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

“Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO şi reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi”, conchide sursa citată.

În perioada ultimelor două luni şi jumătate, ca urmare a declanşării invaziei militare a Rusiei în Ucraina, 22 de avioane de luptă aliate – şase germane, opt italiene şi opt americane – au asigurat misiuni de poliţie aeriană NATO în România.

Misiunea standard – patru aeronave şi un detaşament militar – asigurată de Italia a fost intensificată după ce Rusia a invadat Ucraina.

La începutul lunii aprilie, misiunea de poliţie aeriană NATO în România condusă de Italia a fost înlocuită de un detaşament britanic format din patru aeronave Typhoon Eurofighter.

Ocazional şi pentru perioade scurte de timp, două avioane de ultimă generaţie F-35 ale SUA şi patru de tip F/A-18 Super Hornet  au executat în acelaşi interval de timp misiuni şi antrenamente în România.
Similare
RECOMANDĂRI