FOTO. Imagini dramatice din buncărele de la Azovstal. Combinatul a fost distrus aproape cu totul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Imagini dramatice din buncărele de la Azovstal. Combinatul a fost distrus aproape cu totul

Combinatul Azovstal din Mariupol a fost distrus aproape cu totul în urma bombardamentelor intense ale ruşilor, arată imagini din satelit ale Maxar Technologies. Comandantul batalionului Azov a declarat că sunt pivniţe şi buncăre la care soldaţii nu pot ajunge şi nu pot verifica dacă acolo mai sunt oameni blocaţi, scrie digi24.ro.

Aproape fiecare clădire a Azovstal a fost distrusă, potrivit imaginilor, scrie CNN. Toate acoperişurile au urme ale bombardamentelor, unele sunt complet prăbuşite, în timp ce din alte clădiri au rămas doar mormane de moloz. Multe dintre clădirile rezidenţiale aflate la est de fabrică au fost şi ele complet distruse.

Forţele ucrainene şi sute de rezidenţi rămaşi s-au refugiat în subsolurile fabricii de oţel. Imaginile din satelit nu arată clar dacă atacurile au distrus şi vreunul dintre aceste adăposturi.

Sviatoslav Palamar, comandant al batalionului Azov, a declarat vineri pentru CNN că sunt pivniţe şi buncăre la care soldaţii nu pot ajunge pentru că sunt sub moloz.

"Nu ştim dacă oamenii de acolo sunt în viaţă sau nu. Sunt copii cu vârsta cuprinsă între patru luni şi 16 ani. Dar sunt oameni prinşi în locuri în care nu poţi ajunge", a subliniat el.
Similare
RECOMANDĂRI