Mihailo Podoliak: Kievul „are dreptul” să lovească ţinte militare ruse, inclusiv depozite şi baze
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihailo Podoliak: Kievul „are dreptul” să lovească ţinte militare ruse, inclusiv depozite şi baze

Ucraina "are dreptul" să lovească ţinte militare ruse, a afirmat joi un consilier al preşedinţiei ucrainene, dând de înţeles că forţele militare ale Kievului ar putea întreprinde lovituri asupra teritoriului rus, informează AFP, citată de agerpres.ro.

"Rusia atacă Ucraina şi omoară civili. Ucraina se va apăra cu toate mijloacele, inclusiv cu lovituri asupra unor depozite şi baze ale asasinilor ruşi. Lumea recunoaşte acest drept", a scris, pe contul său de Twitter, Miahailo Podoliak.

Rusia a acuzat de mai multe ori în ultimele săptămâni forţele ucrainene că au efectuat lovituri asupra teritoriului rus, în special asupra a două sate situate în regiunea de frontieră Belgorod şi a unui sat din regiunea Briansk, la mijlocul lui aprilie, fără ca Ucraina să confirme.

La începutul lui aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod a afirmat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de carburant.

Pe 25 aprilie, un mare depozit de carburant a luat de asemenea foc la Briansk, situat la 150 de kilometri de frontiera cu Ucraina şi care serveşte drept bază logistică pentru ofensiva militară a Moscovei în Ucraina, potrivit autorităţilor ruse, care nu au precizat cauzele incendiului. 

Similare
RECOMANDĂRI