Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, are o propunere majoră pentru China
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, are o propunere majoră pentru China

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a propus sâmbătă Chinei să devină unul dintre garanţii securităţii Ucrainei, potrivit The Guardian.

Presa de stat din China a publicat sâmbătă două interviuri cu miniştrii de externe ai Rusiei şi Ucrainei. Dmitro Kuleba a cerut Chinei, şi celorlalţi membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, să ofere garanţii de securitate pentru Kiev, potrivit agenţiei Xinhua. „Propunem Chinei să devină unul dintre garanţii securităţii Ucrainei, acesta este un semn al respectului şi încrederii noastre în Republica Populară Chineză”, a spus Kuleba.

„Credem, de asemenea, că acest război nu este în interesul Chinei”, a adăugat acesta. El a mai spus că situaţia nu escaladează din cauza Ucrainei: „Ne exercităm dreptul de a ne apăra". În 2013, China s-a angajat să ofere Ucrainei „garanţii de securitate” dacă va fi invadată sau ameninţată cu un atac nuclear, dar a părut evazivă pe aceeaşi temă în urma atacului Rusiei, potrivit unui raport al AFP, citat de The Guardian.  
Similare
RECOMANDĂRI