O centrală electrică recent inagurată în estul Rusiei a fost mistuită de flăcări. Există suspiciunile unui sabotaj intern
Vizualizari:

O centrală electrică recent inagurată în estul Rusiei a fost mistuită de flăcări. Există suspiciunile unui sabotaj intern

O centrală electrică din estul Rusiei, recent inaugurată, a fost distrusă de un incediu devastator. Există suspiciunile unui sabotaj intern.

Este vorba despre cea mai mare termocentrală electrică inaugurată de ruşi în 2019, scrie Digi24.

Pagubele în urma atacului sunt estimate la circa 500 de milioane de dolari.

Centrala furniza energie electrică pentru o treime din populaţia insulei Sahalin. Sunt mai multe discuţii că ar fi vorba despre un sabotaj, în contextul în care şi zilele trecute au avut loc o serie de incendii pe teritoriul Rusiei despre care un consilier al lui Volodimir Zelenski a spus că vor continua atâta timp cât va continua şi invazia în Ucraina.

30 de persoane au fost evacuate în siguranţă din termocentrală, spun autorităţile.

Autorităţile au transmis că este posibil ca focul să fi pornit de la compartimentul turbinei termocentralei.

Procuratura regiunii Sahalin face investigaţii cu privire la cauza incendiului. Au fost luate măsuri pentru alimentarea corespunzătoare cu energie electrică în regiune. producerii acestuia se află, de asemenea, sub controlul procuraturii, a precizat serviciul de presă.

Centrala este situată în districtul Tomarinsky (coasta de vest a Sahalinului).

În ultimele zile, în Belgorod, Voronej şi Kursk au fost vizate depozite de arme şi combustibil.

Similare
RECOMANDĂRI