Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Odessa, sub ţinta ruşilor

Regiunea Odessa, considerată singura cale de acces a armatei ruse spre Republica Moldova, a fost încercată iarăşi de armata rusă. Invadatorii au bombardat, din nou podul peste limanul de la Zatoka, după ce drone ucrainene le-au distrus două ambarcaţiuni în preajma insulei Şerpilor.

Kievul a publicat imagini în care se vede cum explodează două ambarcaţiuni. Armata ucraineană precizează că dis-de-dimineaţă a tras cu rachete din drone Bayractar în două nave de patrulare în zona insulei Şerpilor. Cele două ambarcaţiuni erau într-o misiune de recunoaştere la gurile Dunării.

MAXIM MARCENKO, guvernatorul regiunii Odessa: „La răsărit de soare, lângă insula Şeriplor, au fost distruse două ambarcaţiuni din clasa "Rapror", cu ajutorul dronelor noastre Bayraktar. Mulţumim forţelor marine că distrug "poluanţii ruşi" din Marea Neagră”.

Guvernatorul regiunii Odessa a mai spus că în urma acestei operaţiuni, ruşii au atacat din nou cu rachete podul peste limanul Nistrului din Zatoka. Nu este clar cât de tare a fost distrus podul, însă victime nu au fost înregistrate. O explozie s-a auzit şi în oraşul Odessa, însă potrivit administraţiei locale, ea s-a produs în momentul în care armata ucraineană a doborât o dronă rusească de tip "Fospost". Acesta este un aparat modern de cercetare, care poate zbura timp de 16 ore pe o distanţă de până la 400 de kilometri de locul în care e manevrată.

Pentru Odesa, cea mai sângeroasă zi de la începutul războiului a fost 23 aprilie, când o rachetă rusească a lovit un bloc de locuinţe. În urma exploziei au murit opt oameni, inclusiv o fetiţă de trei luni. 20 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.  
Similare
RECOMANDĂRI