Oligarhul care a criticat armata lui Putin atacă din nou: "Mi-am dat seama că Rusia, ca ţară, nu mai există"
Sursa foto:Forbes Vizualizari:

Oligarhul care a criticat armata lui Putin atacă din nou: "Mi-am dat seama că Rusia, ca ţară, nu mai există"

Fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia, Oleg Tinkov, a denunţat regimul lui Vladimir Putin despre care spune că "nu este rău aşa cum a crezut până acum, ci catastrofal".

"Mi-am dat seama că Rusia, ca ţară, nu mai există", a spus Tinkov pentru New York Times în primul său interviu de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

El a făcut declaraţiile dintr-o locaţie care nu a fost făcută publică, scrie The Guardian, citat de digi24.ro

Tinkov a spus că Putin va rămâne la putere mult timp. "Am crezut că regimul lui Putin este rău. Dar, desigur, habar n-aveam că va lua o turnură atât de catastrofală."

Oleg Tinkov, în vârstă de 54 de ani, a ţinut în aprilie titlurile ziarelor din întreaga lume după ce a lansat cele mai dure critici la adresa acţiunii militare a Kremlinului. El a transmis printr-o postare pe Instagram că 90% dintre ruşi sunt "împotriva acestui război" şi a numit forţele Rusiei drept "o armată de rahat".

"Şi cum să fie armata bună, dacă totul în ţară este scufundată în nepotism şi servilism?", a scris el atunci.

În interviul de duminică, el a spus că mulţi dintre cunoscuţii săi din mediul de afaceri şi guvernamental i-au spus în privat că sunt de acord cu el, "dar că tuturor le este frică".

Tinkov a mai afirmat că a fost forţat de Kremlin să-şi vândă pachetul de 35% din acţiunile băncii pe care a fondat-o unui miliardar rus din minerit pentru o valoare mult mai mică. "A fost ca la o luare de ostatici. Iei ceea ce ţi se oferă", a spus el.

Omul de afaceri a afirmat că a angajat gărzi de corp după ce prietenii cu contacte din serviciile de securitate ruse i-au spus că ar trebui să se teamă pentru viaţa lui.

Similare
RECOMANDĂRI