Parlamentul german a aprobat livrarea de armament greu pentru Ucraina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul german a aprobat livrarea de armament greu pentru Ucraina

Parlamentul german a aprobat joi, cu o largă majoritate, o rezoluţie în favoarea livrării de armament greu destinat Ucrainei, care să ajute forţele Kievului să facă faţă atacurilor armatei ruse, după mai bine de două luni de la invazia Ucrainei de către Federaţia Rusă, informează Reuters.

„Pe lângă izolarea economică extinsă şi decuplarea Rusiei de pe pieţele internaţionale, cea mai importantă şi eficientă metodă care poate stopa invazia rusă o reprezintă intensificarea şi accelerarea livrării de sisteme eficiente şi complexe de armament, inclusiv armament greu”, se arată în documentul aprobat joi de Bundestag, scrie Digi24.

Rezoluţia a fost susţinută de către toate cele trei partide din coaliţia guvernamentală, precum şi de către reprezentanţii conservatorilor, aflaţi în opoziţie. În total, s-au înregistrat 586 de voturi pentru, 100 împotrivă şi 7 abţineri.

Berlinul a anunţat deja că e dispus să livreze Ucrainei în jur de 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.

Angajamentul de a livra sistemele antiaeriene Gepard a fost anunţat de ministrul Apărării, Christine Lambrecht, în timpul unei întâlniri a oficialilor internaţionali ai apărării la baza forţelor aeriene americane Ramstein din Germania.

Este pentru prima oară când Germania acceptă să furnizeze acest tip de armament greu Ucrainei care luptă împotriva invaziei ruse. Sistemele Gepard au fost eliminate treptat din serviciul activ în Germania în 2010.
Similare
RECOMANDĂRI