Polonia a primit aproape trei milioane de refugiaţi din Ucraina de când a început războiul
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Polonia a primit aproape trei milioane de refugiaţi din Ucraina de când a început războiul

Polonia a primit aproximativ 2,96 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie, a anunţat marţi poliţia de frontieră poloneză, informează thenews.pl, potrivit Agerpres.

“Începând din 24 februarie, un total de 2,96 milioane de persoane au trecut din Ucraina în Polonia”, a scris poliţia pe Twitter.

Luni, în Polonia au intrat în jur 13.700 de refugiaţi din Ucraina, comparativ cu 9.800 în ziua precedentă. Cele două ţări au o frontieră terestră comună cu o lungime de circa 530 de kilometri.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat în martie o lege privind asistenţa extinsă pentru refugiaţii care vin din Ucraina. În virtutea actului normativ, persoanele respective beneficiază de şedere legală în Polonia şi au acces la educaţie şi la asistenţă medicală şi socială.

Poliţia ungară a anunţat că 5.228 de oameni au intrat marţi în Ungaria direct din Ucraina, iar alte 5.430 care au trecut frontiera dinspre România au declarat că veniseră din Ucraina, potrivit MTI.

Autorităţile au emis permise de şedere temporară, valabile 30 de zile, pentru 465 de persoane, a informat miercuri website-ul poliţiei ungare. Posesorii unor asemenea documente trebuie să contacteze un birou de imigraţie local din apropierea locului de rezidenţă în termen de 30 de zile pentru a solicita documente permanente.

Poliţia din Budapesta a primit 701 de refugiaţi, dintre care 231 copii, veniţi cu trenul, potrivit website-ului poliţiei municipale.

Similare
RECOMANDĂRI