Şeful misiunii diplomatice ucrainene la Bucureşti: Ucraina vrea inclusiv recuperarea Crimeei şi Donbas-ului
Vizualizari:

Şeful misiunii diplomatice ucrainene la Bucureşti: Ucraina vrea inclusiv recuperarea Crimeei şi Donbas-ului

Paun Rohovei, şeful misiunii diplomatice a Ucrainei la Bucureşti, spune că scopul Ucrainei este revenirea sa la graniţele recunoscute internaţional, inclsuiv cu recuperarea Crimeei şi regiunilor separatiste din Donbas. Invitat la Jurnalul de seară de la Digi24, Rohovei a precizat că „scopul final al luptei poporului ucrainean pentru a fi şi pentru viitorul său este restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele care sunt recunoscute de întreaga lume civilizată”.

„Vom face pas cu pas pentru a elibera acele localităţi care au fost ocupate de către ruşi, indiferent de încercările lor de a agrava, de a escalada, de a ataca, vom face acest lucru.

Scopul principal al nostru, pe care l-am repetat de mai multe ori, şi care face parte din poziţia foarte fermă a Ucrainei este restabilirea dreptului internaţional ceea ce ar însemna restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi suveranităţii statului ucrainean, adică graniţele recunoscute internaţional, inclusiv de Federaţia Rusă. Inclusiv Crimeea şi Donbas. Eu nu zic că se va întâmpla asta mâine sau poimâine, dar scopul final al luptei poporului ucrainean pentru a fi şi pentru viitorul său este restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele care sunt recunoscute de întreaga lume civilizată”, a spus Paun Rohovei la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Similare
RECOMANDĂRI