Soldat rus în Ucraina, într-o înregistrare audio: Toţi luptătorii buni pe care i-am avut au refuzat să continue şi au fugit în Rusia
Vizualizari:

Soldat rus în Ucraina, într-o înregistrare audio: Toţi luptătorii buni pe care i-am avut au refuzat să continue şi au fugit în Rusia

Forţele ruse ar fi pierdut mai multe vieţi în Ucraina decât în patru ani de lupte în Cecenia, a spus un soldat rus într-o înregistrare audio, pe care Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susţine că ar fi o conversaţie interceptată între soldat şi prietenul său, scrie CNN.

Soldatul rus şi-a exprimat nemulţumirea că membrii de elită ai RosGvardia, Gărda Naţională a lui Putin. şi OMON, Forţa Specială de Poliţie, au părăsit Ucraina. „Sunt al naibii de inutile. Se întorc pentru că fac scene despre cum nu vor să continue”, spune el.

„Toţi aceşti luptători ai naibii de minunaţi pe care i-am avut, toţi s-au retras, au fugit în Rusia şi au refuzat să continue", a continuat el.

SBU nu a oferit detalii suplimentare despre soldatul care vorbea în fişierul audio sau despre modul în care a fost interceptat. "Nici măcar unităţile inamice de elită nu suportă presiunea apărătorilor ucraineni”, a spus SBU într-o declaraţie pe reţelele de socializare.

Numărul exact al trupelor ruse care au fost ucise în Ucraina rămâne neclar. Oficialii NATO au susţinut în martie că până la 15.000 de militari au murit în lupte.

Guvernul rus nu a oferit informaţii noi despre trupele pierdute în Ucraina. Cu toate acestea, la mijlocul lunii martie, tabloidul rus Komsomolskaya Pravda a publicat un raport, eliminat apoi, conform căruia Ministerul rus al Apărării a înregistrat 9.861 de morţi în timpul războiului din Forţele Armate Ruse.

Similare
RECOMANDĂRI