SUA vor să folosească activele confiscate de la oligarhii ruşi sancţionaţi pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei
Vizualizari:

SUA vor să folosească activele confiscate de la oligarhii ruşi sancţionaţi pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei

Preşedintele american Joe Biden va cere joi Congresului să aprobe noi fonduri de sprijin pentru armata Ucrainei, informează Reuters. În plus, Biden va propune crearea unui mecanism legal prin care activele îngheţate ale oligarhilor ruşi să poată fi folosite pentru a finanţa eforturile ucrainenilor de a respinge atacurile Rusiei.

Este de aşteptat ca Biden să ceară Congresului să aprobe o sumă semnificativă de bani care va fi folosită pentru a ajuta Ucraina să ţină piept invaziei ruseşti. O parte din ajutorul financiar pentru Ucraina ar putea veni din fondurile confiscate de la oligarhii ruşi care au fost sancţionaţi de americani.

Noile capacităţi de care oficialii Statelor Unite ar urma să dispună vor permite confiscarea activelor oligarhilor, transferul acestora către Ucraina şi criminalizarea metodelor de evitare a sancţiunilor, a transmis Casa Albă.

Măsurile ce vor fi propuse de Biden fac parte din eforturile americanilor de a izola şi pedepsi Rusia pentru că a invadat Ucraina şi pentru a ajuta Kievul să îşi redreseze economia dărâmată de războiul declanşat de Moscova care a distrus mai multe oraşe şi a forţat peste 5 milioane de oameni să fugă în afara ţării.

Ajutoarele livrate până acum Ucrainei de Statele Unite au depăşit deja suma de 3 miliarde de dolari.

Atât Washingtonul, cât şi aliaţii săi din Europa au îngheţat active în valoare de 30 de miliarde de dolari deţinute de persoane înstărite care au legături cu preşedintele rus Vladimir Putin. Printre acestea se regăsesc iahturi, elicoptere, proprietăţi imobiliare şi opere de artă, a spus administraţia Biden.
Similare
RECOMANDĂRI