În Chişinău a apărut o întreprindere destinată controlului şi protecţiei animalelor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

În Chişinău a apărut o întreprindere destinată controlului şi protecţiei animalelor

Consiliul Municipal Chişinău a adoptat, cu 33 de voturi, o decizie referitoare la crearea unei întreprinderi municipale care va gestiona animalele cu şi fără stăpân din Chişinău. Decizia a apărut ca urmare a creşterii numărului de câini comunitari în Chişinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit consilierului Ruslan Verbiţchi, apariţia întreprinderii municipale „Control şi protecţie a animalelor” va duce la crearea unui singur centru de comandă în domeniu, elimină practicile incorecte de gestionare a subiectului şi exclude dublarea atribuţiilor care există în prezent. „Prin apariţia acestei întreprinderi municipale, vom reuşi să asigurăm un control mai riguros în domeniu”, a spus Verbiţchi.

În acelaşi timp, consilierul municipal a menţionat că noua întreprindere va asigura o salarizare competitivă pentru personalul angajat şi va centraliza fluxul bugetar destinat combaterii creşterii numărului de câini comunitari.

Conform unor statistici, pe teritoriul municipiului Chişinău există circa zece mii de câini şi pisici fără stăpân. Pentru reducerea şi controlul acestor animale, consilierii municipali au aprobat acordarea unui buget de 2,5 milioane de lei întreprinderii nou create.

Similare
RECOMANDĂRI