Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Intervenţie dificilă într-un cartier din Chişinău: Un copil a fost salvat după ce a căzut între doua clădiri

Angajaţii IGSU au fost solicitaţi pentru a efectua o operaţiune contra cronometru la salvarea unui copil în vârstă de 3 ani care a căzut între blocurile a două transformatoare şi a rămas prins în dărâmăturile acestora. Cazul a avut loc într-o curte de pe bulevardul Traian 23/1 din municipiul Chişinău.

Potrivit primelor informaţii băiatul ar fi căzut de pe acoperiş în spaţiul dintre cele două blocuri cu înălţimea de peste 5 metri. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 19:55. La faţa locului au intervenit trei echipe de salvatori. Misiunea angajaţilor IGSU a fost una dificilă întrucât  lăţimea spaţiului în care a căzut micuţul era de doar 20 de centimetri.

Alpiniştii Inspectoratului au coborât între cele două blocuri şi au efectuat acţiuni de descarcerare din mediu ostil. Salvatorii au avut nevoie de aproximativ o oră pentru a reuşi să extragă micuţul în siguranţă. Pe parcursul operaţiunii pompierii au comunicat permanent cu copilul pentru ca acesta să nu fie panicat. La ora 21:09 micuţul a fost deblocat şi transmis unui echipaj medical ajuns la faţa locului. După primele investigaţii efectuate de medici s-a stabilit că copilul nu a avut de suferit, iar viaţa acestuia este înafara oricărui pericol. La moment micuţul este sub supravegherea părinţilor. Circumstanţele cazului urmează a fi investigate.
 
Similare
RECOMANDĂRI