Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi elevi şi studenţi români din regiunea Cernăuţi s-au ales cu premii pentru promovarea limbii, culturii şi identităţii româneşti

Peste 150 de elevi şi studenţi români din regiunea Cernăuţi s-au ales cu premii pentru promovarea limbii, culturii şi identităţii româneşti. Evenimentul a avut loc după ce, la sfârşitul anului trecut, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a iniţiat mai multe proiecte menite să încurajeze tinerii din comunităţile istorice româneşti să promoveze valorile culturale naţionale.

"Şcolari români de pretutindeni", "Cartea de acasă. Tableta cu cărţi", "Promovarea valorilor româneşti şi a simbolurilor naţionale" sunt câteva dintre proiectele organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni la Cernăuţi. În semn de apreciere, în cadrul unei ceremonii de premiere, peste 150 de elevi şi studenţi au primit în dar laptopuri, tablete şi ghiozdane.

IRINA LOREDANA STĂNCULESCU consul general al României la Cernăuţi: "Voi sunteţi copiii noştri minunaţi de care ne bucurăm în fiecare zi, cei  mai buni copii, cu rezultate foarte bune la şcoală. Mulţumim părinţilor care vă încurajează şi vorbiţi limba română, frecventaţi şcolile cu predare în limba română, iar pentru acest lucru suntem mândri de voi pentru că avem tinere vlăstare care duc generaţiile noastre mai departe pentru identitatea noastră românească."

Elevii s-au arătat entuziasmaţi de cadouri şi spun că deşi se află în afara graniţelor României, îşi fac tema pentru acasă cu dragoste faţă de valorile româneşti.

MIHAI GROSU elev, Cernăuţi: "Mulţumim statului român pentru cadourile preţioase care ne vor ajuta în anul de învăţământ. Multumim, pace tuturor. Mulţumesc frumos."

DANIELA STRUŢ elevă, Cernăuţi: "Este ziua mea de naştere şi sunt foarte bucuroasă pentru că am primit acest cadou din partea statului român. Este o tabletă şi o voi folosi în viitor."

LARISA JAR bunică, Cernăuţi: "În calitate de bunică, aduc sincere mulţumiri pentru faptul că vă gândiţi la noi, orice cadou este o atentie. Este foarte vorbitor şi expresiv faptul, înseamnă ca cineva au grijă de noi şi se gândeşte la noi."

Printre beneficiarii acestor programe s-au numărat etnici români din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia şi Odessa. Proiectele sunt organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.  
Similare
RECOMANDĂRI