Un bărbat, reţinut de oamenii legii la pescuit în apele de frontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un bărbat, reţinut de oamenii legii la pescuit în apele de frontieră

Un locuitor al satului Crihana Veche este documentat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră şi pescuit ilegal în apele de frontieră. Acesta a folosit o barcă şi 16 plase de pescuit, reuşind până la depistarea lui să prindă circa 5 kg de peşte.

În perioada de prohibiţie mulţi din conaţionali ignoră restricţiile impuse, fapt confirmat în cazul de astăzi, 29 aprilie 2022. Poliţiştii de frontieră au depistat bărbatul în timp ce pescuia pe apele unui bazin acvatic, situat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Cahul.

O perioadă de timp, acţiunile bărbatului au fost monitorizate şi în momentul acostării bărcii pe mal, patrula a intervenit pentru verificările de rigoare.

În cadrul legitimării persoanei a fost stabilit că aceasta nu-şi avizase accesul în zona de frontieră şi a mers la pescuit în perioadă de restricţii la prins peşte. Avea cu el 800 metri de plase monofilament, din care au fost scoase circa 5 kg de peşte.

Ca urmare, persoana a fost condusă la subdiviziunea de frontieră, fiindu-i întocmit proces-verbal pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332 al. (1) Cod contravenţional al RM, cu aplicarea amenzii în valoare de 12 unităţi convenţionale.

Totodată, a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecţia Mediului regiunea Cahul, care s-au prezentat la faţa locului pentru a prelua probele, cu stabilirea prejudiciului cauzat, urmând să documenteze cazul de pescuit ilicit conform art.114 al. (1) Cod Contravenţional al RM.

Similare
RECOMANDĂRI