Un lot de orez cu depăşirea nivelului admisibil de arsen anorganic restras din comerţ, anunţă ANSA
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un lot de orez cu depăşirea nivelului admisibil de arsen anorganic restras din comerţ, anunţă ANSA

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor informează consumatorii că s-a depistat un lot de orez cu depăşirea nivelului admisibil de arsen anorganic (1,6 mg/kg). În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 520/2013, nivelul admisibil de arsen anorganic constituie 0,2 mg/kg.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum, s-a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unităţile de comerţ.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deţinători ai produselor neconforme, sunt obligaţi să le retragă de pe piaţă şi să coopereze cu Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor privind acţiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform, menţionează instituţia.

Potrivit ANSA, operatorii din domeniul alimentar, deţinători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piaţă, sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt rugate să nu le consume şi sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislaţiei pentru protecţia consumatorului, cetăţenii sunt îndemnaţi să depună petiţie la Agenţie, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43; Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544; e-mail: [email protected].
Similare
RECOMANDĂRI