Vameşii au contracarat două situaţii în care cetăţeni străini au încercat să iasă din Republica Moldova cu arme, muniţii şi alte echipamente de uz militar
Vizualizari:

Vameşii au contracarat două situaţii în care cetăţeni străini au încercat să iasă din Republica Moldova cu arme, muniţii şi alte echipamente de uz militar

Funcţionarii vamali din cadrul posturilor vamale Leuşeni şi Aeroport Internaţional Chişinău, au contracarat două tentative de transportare ilicită a mărfurilor supuse controlului strategic.

În primul caz, funcţionarii postului vamal Leuşeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model ”JEEP COMPASS”, la volanul căruia se afla un cetăţean al Ucrainei. Şoferul a comunicat că se deplasează spre Germania şi nu are nimic de declarat. În urrma controlului vamal, printre lucrurile personale au fost depistate: un pistol de sistem Flobert calibru 4,5 mm de model ZBROIA, gloanţe SELLIER&BELLOT 4 mm (Flobert) – 106 buc. şi un cuţit cu lamă de 17 cm, toate fiind nedeclarare conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

În al doilea caz, funcţionarii postului vamal Aeroport Internaţional Chişinău, Serviciul persoane fizice au supus controlului de specialitate bagajele pasagerilor de la cursa Istanbul - Chişinău (punctul de pornire Houston). În urma controlului vamal, în bagajul unui bărbat cu cetăţenie dublă (SUA şi UA), în vârstă de 42 de ani, au fost depistate mărfuri: veste antiglonţ şi componente ale acestora, căşti antiglonţ, lunete şi binocluri de diferite modele, truse medicale, accesorii pentru arme, toate nedeclarate organului vamal. 

De menţionat, că în ambele cazuri bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale. Totodată, în al doilea caz a fost sesizată Direcţia Urmărire Penală a Serviciului Vamal, cazul fiind investigat în continuare.

Similare
RECOMANDĂRI