Sportivul basarabean Ivan Siuris a câştigat Maratonul Internaţional Bucureşti
Sursa foto:RRA Vizualizari:

Sportivul basarabean Ivan Siuris a câştigat Maratonul Internaţional Bucureşti

Sportivul Ivan Siuris din Republica Moldova a câştigat, duminică, ediţia 2021 a Maratonului Internaţional Bucureşti, el terminând cei 42,195 kilometri în 2 ore, 16 minute şi 35 de secunde, transmite Agerpres.

Fost câştigător al Maratonului Chişinău, Siuris (30 de ani), a fost urmat de atletul român Alexandru Corneschi, care a fost cronometrat în 2 ore 16 minute şi 49 de secunde.

Ultimul loc al podiumului i-a revenit lui Ognjen Stojanovic din Serbia, cu 2 ore, 25 de minute şi 18 secunde.

Cursa feminină de maraton a fost dominată de sportivele române care au acaparat în totalitate podiumul. Câştigătoare a fost Adelina Paulina Bălţoi (29 de ani), ea trecând linia de sosire în 2 ore, 47 de minute şi 25 de secunde. Locul doi i-a revenit Ionelei Ecaterina Puia, cu 2 ore, 53 de minute şi 44 de secunde, iar pe trei a sosit Anca Diana Istrate, înregistrată cu 2 ore, 55 de minute şi 10 secunde.

Ediţia 2021 a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon s-a desfăşurat respectând normele de siguranţă impuse de autorităţile române în contextul pandemiei.

Astfel, la cursă au participat doar alergătorii vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), precum şi cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Covid-19. De asemenea, alergătorii au fost nevoiţi să poarte mască de protecţie în primii 100 de metri de la start precum şi la finiş. Accesul spectatorilor pe întreaga durată a evenimentului a fost interzis.
Similare
RECOMANDĂRI